Det hvide krematorium
Læs mere om historien
Læs mere om historien
Gulag fortjener sin helt egen site og sibirien.dk er ikke beregnet på at fortælle historien om Stalins lejrsystem. Beretningen fra min gulag-research her, er først og fremmest en rejseartikel, men den har sin berettigelse, da mine vanskeligheder ved at opholde mig i området, er det rene ingenting i forhold til de lidelser, fangerne måtte gennemgå derude.

Vil du vide mere om Stalins undertrykkelsessystem, har jeg oprettet en site alene til at dokumentere og beskrive Kolymas og GULAGs historie. Den er første link i den lille liste over de 3 danske hjemmesider, jeg finder er mest anbefalelsesværdige om emnet.

3 danske sites om gulag

De her følgende sites er alle udvalgt efter, at de løbende bliver opdaterede og giver en detaljeret gennemgang af historien om GULAG. Under hver enkel site kan du finde mange flere links, hvis du ønsker at læse mere.

Havnen i Nakhodka, hvorfra de mange, mange tusinde fanger blev sendt med skibe til Magadan. Kajen, hvorfra skibene afgik, er ved kranerne af i dag, og på den modsatte side af bugten lå den største transitlejr.
www.gulag.dk

Min egen side om min research i GULAGs og især Kolymas historie. Her finder du masser af billeder, artikler og links.

Klik på billedet, eller klik her.

www.folkedrab.dk

Her finder du en del materiale om GULAG og mange andre folkedrab rundt om i verden, der kan sætte gulagsystemet i perspektiv. Om GULAG er folkedrab kan måske diskutteres, eftersom folkedrab er en bestemt folkeretslig handling med en juridisk definition, men at GULAG kostede et ufatteligt antal menneskeliv, er uden for diskussion.

Klik på billedet eller klik her.

da.wikipedia.org

Wikipedia er som regel meget bedre end sit rygte og faktisk ofte den bedste enkeltkilde til information i kort form. Dette gælder dog først og fremmest for den engelske udgave. Den danske artikel om GULAG er noget tendentiøs og referencerne få. Med tiden bliver den forhåbentligt bedre.

Klik på billedet eller klik her.

Næste: Sponsorerne til "Det hvide krematorium"